Lavričeva cesta 63
+386 40 236 941
info@crntrn.com

KOLESARSKI KLUB ČRN TRN

Kolesarski Klub Ajdovščina

KOLESARSKI KLUB ČRN TRN

 

 
 

Kolesarski klub Črn trn je bil ustanovljen leta 2006 in ima sedež v Ajdovščini.

V klubu delujemo posamezniki, ki nas združujeta interes in ljubezen do gorskega kolesarstva.
Skozi prostovoljno delo in organizacijo različnih dejavnosti se zato trudimo promovirati gorsko kolesarstvo in kolesarstvo nasploh, tako v tekmovalnem, kot v ljubiteljskem smislu. 

V dobrem desetletju svojega delovanja smo organizirali več odmevnih dogodkov na lokalni, regijski, državni in tudi mednarodni ravni (Državna prvenstva, Pokal Slovenije, Evropsko prvenstvo idr.). 

Naša tekmovalna ekipa je dosegla laskave naslove: mladinskega in članskega Državnega prvaka in prvakinje v 4 krosu, Državnega prvaka in prvakinje v spustu, Evropske pokalne prvakinje in v letu 2016 še najvišji možni športni naziv, naziv Svetovnega prvaka v 4 krosu.

V Ajdovščini in njeni okolici urejamo gorsko kolesarske proge in poligone, pri čemer sodelujemo z lokalnimi in državnimi oblastmi, saj si prizadevamo k primerni uredbi in legalizaciji gorsko kolesarskih ljubiteljskih ter turističnih poti in tekmovališč v Sloveniji.

Vsako leto prirejamo tudi izobraževalno-športne dejavnosti v obliki celoletne kolesarske šole in letne organizacije gorsko-kolesarskih taborov in učnih programov za ljubitelje gorskega kolesarjenja (in tudi tiste, ki boste to še postali).

Naše poslanstvo je enostavno: uživati v gorskem kolesarstvu
in s svojim delovanjem poskrbeti, da bodo to lahko počeli tudi drugi!