Lavričeva cesta 63
+386 40 236 941
info@crntrn.com

JANI FUČKA IN HAPPY RIDE WEEKEND V BARCELONI

Kolesarski Klub Ajdovščina

JANI FUČKA IN HAPPY RIDE WEEKEND V BARCELONI

Jani Fučka se je v La Poma bike parku v Barceloni udeležil Happy Ride Weekend-a.

Barcelona – v njeno ožjo in širšo okolico na sprostitev zahajajo kolesarji številnih disciplin, predvsem zaradi izjemnih razgledov in ugodne klime tudi v hladnejših mesecih. Enkrat letno v jesenskem času se v Premii de Dalt zbere svetovna elita kolesarjev prostega sloga, kjer se v La Poma Bikeparku odvija Happy Ride Weekend.

Letošnjo deseto obletnico festivala, ki se je odvijala med 17. in 19. novembrom, so med drugimi velikimi imeni obiskali Adrien Loron, Andreu Lacondeguy, Pavel Alekhin, Nicholi Rogatkin ter Max Fredriksson. V živo so želeli vikend vesele vožnje doživeti tudi štirje člani slovenske dirt druščine HNS Crue Erik Kralj, Jon Šolar in Nik Rijavec, med njimi tudi član Črnega Trna, Jani Fučka.

Prav slednji se je na petkovem Speed And Style tekmovanju odrezal najbolje. Speed And Style je disciplina v kateri se tekmovalci v parih borijo na poligonu, ki v zgornjem delu zahteva hitro vožnjo po tehnični progi, na dnu linje pa stoji skok za izvedbo trikov (Dirt), kjer tekmovalci nabirajo točke za stil. Te točke so podeljene le enemu izmed dvojice in služijo kot časovni bonus, ki se odšteje od njegovega časa vožnje po prvem delu linje. Boljši izmed dvojice po izračunu bonusa napreduje v naslednji krog. Jani se je z enimi najhitrejših voženj dneva in triki kot so tailwhip, cork flip in frontflip zavihtel na stopničke, na tretje mesto za drugo uvrščenega Adriena Lorona ter zmagovalca Maxa Fredrikssona.

V soboto dopoldan se je odvijal pumptrack challenge, brez slovenskih udeležencev. V popoldanskem času se je začel glavni event vikenda, dirt tekmovanje. Odprli so ga amaterji, ki so tekmovali na srednji “MBA” linji, temu pa so sledile večerne kvalifikacije za nedeljski pro finale na veliki linji. Gledalci so okusili delček atrakcij, ki jih lahko pričakujejo na nedeljskem spektaklu, ko se je preko 30 prosto prijavljenih tekmovalcev borilo za 15 mest v finalu.

Erik Kralj je po prvi vožnji na zadnjem skoku poškodoval kolo s poizkusom obrata s tremi rotacijami krmila (triple truckdriver) in se druge vožnje ni uspel udeležiti ter tako končal tekmovanje. V finale pa sta odtrikala Jon Šolar z 12. in Jani Fučka s 6. mestom.

Nedelja se je začela s sproščenim jam-om in piknikom za vse rider-je, po sončnem zahodu pa se je začelo. Tekmovalci so se najprej pomerili v Buff Ring the Bell contest-u, kjer je bilo potrebno na najbol masivnem skoku na čimbolj kreativen način pozvoniti z zvoncem, ki je visel v zraku. Temu je sledil finale Pro-jev na BMX-ih, nato pa High Air, skok v višino na zadnjem objektu. Oboje je na koncu pripadalo Sergio Layos-u. Tisočglava publika je bila do sedaj že dobro razgreta za zadnja, glavna eventa vikenda. Prvi je bil na vrsti finale MTB Pro. Jon Šolar je odpeljal dve celi vožnji za razliko od Fučke, ki ni dokončal nobene vožnje, vendar je v svoji drugi uspešno odpeljal double backflip na prej omenjenem najbolj masivnem skoku. Stopničke so si razdelili Marcel Durbau na tretji, Max Fredriksson na drugi ter Nicholi Rogatkin na najvišji stopnički. Sledilo je tekmovanje v Best Trick-u sočasno s Cash for Tricks contest-om, kjer je Jani s superman tailwhipom pobral eno od nagrad, Best Trick pa je na koncu pripadal Bienvenido Aguado-tu s frontflip cliffhanger-jem.

​Ob koncu tega dirt reporta naj omenimo, da bo KK Črn Trn v letu 2018 začel z dirt treningi v ajdovskih Palah. Več informacij sledi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja